WordPress als CMS

wordpress-logo

In beginsel ooit bedacht als cms/platform voor bloggers, maar inmiddels door ontwikkeld tot een volwaardig en uitgebreid CMS waarmee (complexe) websites op maat gemaakt kunnen worden.

CMS (Content Management Systeem)

Dit systeem biedt je verschillende functionaliteit waarmee je de inhoud van de website 24 uur per dag gemakkelijk zelf kunt onderhouden.Zonder veel technische kennis en onze begeleiding wordt het je zo makkelijk mogelijk gemaakt om de website zelf te beheren en een eigen invulling te geven.

Van huis uit kent WordPress vele mogelijkheden & voordelen. Om enkele voorbeelden te noemen:

Responsive webdesign

De website wordt geoptimaliseerd voor gebruik op zowel computer als smartphone of tablet, met verschillende schermformaten/resoluties. Hierdoor kan met altijd en overal een goede indruk krijgen van je aanbod.

SEO geoptimaliseerd

Door de goede basis van het CMS is een op WordPress gebouwde website uitstekend vindbaar binnen google.

Gebruiksvriendelijk CMS

Maakt het mogelijk zelf eenvoudig en snel wijzigingen door te voeren op de website.  Je hebt geen kennis van programmeren? Geen enkel probleem! Binnen het CMS van WordPress kunt je gemakkelijk de inhoud van je website zelf beheren. Of je nu teksten wenst aan te passen, foto’s wilt uploaden, pagina’s wilt bewerken of aanmaken, WordPress maakt het mogelijk! Op internet zijn vele video’s te vinden over het gebruik van WordPress en het onderhouden van je pagina’s. Wanneer je de website door Buro Online laat bouwen, zorgen wij ervoor dat u met een korte instructie & handleiding zelf verder kunt werken. Wel zo gemakkelijk.

Beschikbaarheid van vele plugins en themes

Plugin: Een WordPress website is opgebouwd door middel van WordPress plugins. Deze WordPress plugins zorgen voor de functionaliteit van de WordPress website. Hierbij kan je denken aan voorbeelden als: contactformulier, een agenda-plugin voor het maken van afspraken, google maps integratie, een slideshow voor de presentatie van geselecteerde afbeeldingen, een poll waarmee je mening van bezoekers kan vragen, portfolio plugin en voor de integratie van je social media buttons. Veel van deze plugins zijn kosteloos te downloaden via de site van WordPress. Een groot voordeel van deze bestaande plugins is dat er minder techniek ontwikkeld hoeft te worden. En dat scheelt natuurlijk weer in de kosten!
Theme: Een wordpress theme is het uiterlijk van de website en daarom belangrijk. Je kunt het zien als de schil van je website. WordPress themes heb je in verschillende maten en kleuren.

Betaalbaar

Omdat er zoveel gratis plugins te downloaden zijn en dat WordPress geen licentiekosten rekent. Geef je echter de voorkeur aan  een unieke en echte maatwerk website, dat volledig aansluit bij je doelgroep en doelstelling(en)? Dan komen de kosten vanzelfsprekend hoger te liggen. Toch ben je in vele gevallen nog steeds minder kwijt dan dat je via een ander (uniek)CMS een maatwerk website laat aanmeten.

Snelle laadtijd

De codering van WordPress websites is erg licht waardoor een dergelijke website snel kan laden. Een snelle laadtijd is tegenwoordig een eis! Zowel Google als je bezoekers hechten hier bijzonder veel waarde aan.